Doorlopende Cursus Bachata Footwork Level 2

€24,00
Online – Bachata Footwork

Ook in Bachata bestaan veel shines. Nog niet zo bekend, maar minstens zo leuk. Union-docente Stephanie leert jou in zo’n 40 minuten niet alleen gaaf Bachata-footwork, maar ook extra body-movement en styling. We bieden twee moeilijkheidsgraden aan. In het eerste niveau leer je vooral korte en toepasbare shines, draaitechnieken en body-rolls. Op het tweede niveau leer je langere shines en besteden we ook aandacht body-isolation en styling.

Cursus details

  • Lessen 1
  • Quizzen 0
  • Niveau Level 2
  • Taal Nederlands
  • Cursisten 2
  • Assessments Yes

Hoe is jouw passie voor dansen ontstaan?
Als klein meisje werd ik ooit meegenomen naar een balletstuk van Giselle. Toen dacht ik meteen; dit wil ik ook. Na allerlei stijlen gedanst te hebben, was ik op zoek naar iets wat ik elke dag zou kunnen doen als ik dat zou willen. Zodoende kwam ik op mijn 17e bij Salsa terecht; ik was meteen verkocht! De sensualiteit, vrouwelijkheid en speelsheid van de Latin-dansen bleek mij erg goed te liggen; ik groeide van assistent naar docent en uiteindelijk de mede-eigenaar van deze mooie dansschool.

Wat vind je zo fijn aan deze dansschool?
Het mooie aan Union vind ik dat iedereen als familie wordt gezien. Betrokkenheid, verbondenheid en een veilige omgeving kenmerkt zijn belangrijke aspecten en ook de kracht van onze dansschool. Daarnaast ontstaan hier vriendschappen voor het leven die iedereen erg koestert; ‘’Friends are your chosen family’’.

Wat is je favoriete liedje om op te dansen?

Salsa: Via - Al Delory, Chan Chan - Buena Vista Social Club
Bachata: Ludovico Einaudi – Una Mattina (DJ Manuel Citro Bachata Remix)

Wat vind je belangrijk in je lessen?
In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen het leuk heeft gehad, maar ook genoeg heeft geleerd om daarmee verder te gaan (ongeacht iemands niveau). Verder houd ik de les graag zo laagdrempelig mogelijk.

In de lessen vind ik het ook belangrijk om niet zomaar ‘figuurtjes’ te dansen, maar probeer ik jou samen met je partner een te laten worden met de muziek. Muzikaliteit, finesse, souplesse en weten hoe je lichaam werkt zijn dan ook dingen waar ik veel aandacht aan besteed.

Verder vind ik vind het belangrijk om kritisch nagedacht te hebben over waarom ik denk dat iets het beste is om iemand iets te leren. Lukt het niet op de ene manier, dan vind ik graag een andere. Leer jij een pasje liever op de kop, dan doen we dat toch gewoon? :)

Wat typeert jou als dansdocent?
Als docent en persoon ga ik tot het uiterste om iedereen het beste uit zichzelf te laten halen. Ik zie iedereen als individu, zodat iedereen verder zal groeien in zijn of haar ambitie. Deze aandachtspunten voeg ik samen in één les waarvan iedereen profiteert.

Ik ben analytisch sterk, geef graag individuele aandacht en ik ben een beetje een spring in het veld; dus de les is altijd gezellig. Daarnaast ben ik graag een beetje eigenwijs in positieve zin! :)

Dansquote:
‘’Express your emotions through dance’’

€24,00